7 صورت فلکی محبوب

7 صورت فلکی که در آسمان به راحتی پیدا می‌کنید:

در مقاله امروز، به طور خلاصه به محبوب‌ترین سؤالات در مورد صورت‌های فلکی پاسخ می‌دهیم. همچنین می‌توانید اینفوگرافیک ما را در مورد هفت صورت فلکی که همه می‌توانند پیدا کنند، بررسی کنید!

منظور منجمان از صورت فلکی چیست؟

صورت فلکی، گروهی از ستارگان است که از دید ناظر زمینی به نظر می‌رسد که الگویی را تشکیل می‌دهند. صورت‌های فلکی کاملاً خیالی هستند و بیشتر آن‌ها توسط اخترشناسان باستان اختراع شده‌اند و به عنوان کمک برای ثبت در حافظه برای پیمایش در آسمان شب استفاده می‌شوند.

تفاوت بین یک صورت فلکی و یک صورت‌واره چیست؟

صورت‌واره‌ها با صورت‌های فلکی متفاوت هستند از این جهت که به‌طور رسمی ثبت نشده‌اند. بیشتر صورت‌واره‌ها به‌راحتی از طریق الگوهای ستاره‌‌ای در یک صورت فلکی قابل تشخیص هستند. به عنوان مثال، مشهورترین صورت‌واره بخش ملاقه‌ای (Big Dipper) صورت فلکی دب اکبر (Ursa Major) است. یکی دیگر از معروف‌‌ترین صورت‌واره‌ها بخش قوری‌شکل در صورت فلکی قوس است. گاهی اوقات، یک ستاره می‌تواند در چندین صورت فلکی را مشترک باشد، مانند مثلث تابستانی که شامل ستاره‌های کرکس نشسته (صورت فلکی شلیاق)، دنب (صورت فلکی دجاجه) و کرکس پرنده (صورت فلکی عقاب) است.

چند صورت فلکی وجود دارد؟

اتحادیه بین‌المللی اختر شناسی (IAU)  به طور رسمی 88 صورت فلکی را به رسمیت می‌شناسد که آسمان‌های شمالی و جنوبی را پوشانده‌اند. هر صورت فلکی، ناحیه‌ای از آسمان است که با قوس‌های صعود و شیب راست همسایه است. هر نقطه در کره آسمانی در یکی از صورت‌های فلکی نهفته است.

چند صورت فلکی زودیاک وجود دارد؟

زودیاک مجموعه‌ای از صورت‌های فلکی است که در امتداد مسیر سالانه خورشید در آن سوی آسمان قرار گرفته و به آن دایره‌البروج گفته می‌شود. در طول سال، به نظر می‌رسد خورشید از تمام صورت‌های فلکی زودیاک عبور می‌کند.

از نظر نجومی، 13 صورت فلکی زودیاک وجود دارد. صورت‌های فلکی: حَمَل (بره)، ثور (گاو)، جوزا (دو پیکر)، سرطان (خرچنگ)، اسد (شیر)، دوشیزه (سنبله)، میزان (ترازو)، عقرب (کژدم)، قوس (کماندار)، جَدّی(بزغاله)، دلو(ریزنده آب)، حوت (ماهی) و حوّا (مار افسای-حامل مار) است.

چرا ستاره شناسان فقط 12 صورت فلکی را ذکر می‌کنند؟ زودیاک توسط بابلی‌ها ابداع شد و آن‌ها می‌خواستند صورت فلکی‌های زودیاک با تعداد ماه‌های تقویم مطابقت داشته باشد؛ به همین دلیل، آن‌ها به‌راحتی سیزدهمین صورت فلکی، یعنی حوّا را حذف کردند، اگرچه در مسیر دایره‌البروج نیز قرار دارد.

چگونه صورت‌های فلکی را پیدا کنیم؟

ساده‌ترین راه برای یافتن صورت‌های فلکی (همچنین ستاره‌های خاص، سیارات و سایر اجرام آسمانی) استفاده از برنامه‌های تلفن همراه است  مانند Star Walk 2 . به این صورت که کافی است برنامه را باز کنید و به‌سادگی تلفن خود را به سمت آسمان بگیرید، آن‌گاه برنامه شکل هر صورت فلکی که در پشت گوشی شما قرار گرفته است، نمایش می‌دهد.

روش دیگر یافتن صورت‌های فلکی به کمک صورت‌های فلکی شناخته‌شده‌تر مثل دب اکبر، شکارچی، ذات‌الکرسی و … است.

چرا صورت‌های فلکی شبیه اسم آن‌ها نیستند؟

فراموش نکنید که صورت‌های فلکی حاصل تخیل و داستان‌پردازی مردم باستان است. مغز انسان تمایل به دیدن الگوهای معنی‌دار در ساختارهای تصادفی دارد و به همین دلیل نتیجه مشاهده الگوها توسط افراد مختلف کاملاً فردی است. مثلاً در جایی از آسمان که یونانیان ستاره‌ها را به صورت شکارچی را دیدند، منجمان چینی باستان، ببر سفید و پرنده ورمیلیون را مشاهده کردند. اگر بخواهید صورت‌های فلکی را نام ببرید، احتمالاً شکل‌ها و نام‌های کاملاً متفاوتی پیدا می‌کنید.

بزرگ‌ترین صورت فلکی چیست؟

از بین 88 صورت فلکی، بزرگترین آن‌ها صورت فلکی مار آبی (Hydra )  است. مساحت آن 1303 درجه مربع است و 3.16٪ از آسمان شب را اشغال می‌کند. این صورت فلکی همچنین طولانی‌ترین صورت فلکی است و  طول آن بیش از 100 درجه است.

 

کدام صورت فلکی درخشان‌ترین ستاره آسمان شمال را در خود جای داده است؟

درخشان‌ترین ستاره آسمان شب شباهنگ است که از هر دو نیمکره شمالی و جنوبی دیده می‌شود. شباهنگ در صورت فلکی سگ بزرگ (Canis Major) قرار دارد و قدر ظاهری آن -44 / 1 است.

سه ستاره پشت سر هم چه نامیده می‌شوند؟

سه ستاره در یک خط مستقیم مشهور، مربوط به ستاره‌های کمربند شکارچی در صورت فلکی شکارچی است. این ستاره از سه ستاره درخشان مِنطَقه (Mintaka)، نِظام (Alnilam) و نِطاق (Alnitak) تشکیل شده است. یافتن این سه ستاره درخشان  در آسمان شب ساده‌ترین راه برای یافتن صورت فلکی شکارچی است.

امیدواریم که با مطالعه این مقاله برخی از حقایق جالب در مورد صورت‌های فلکی را آموخته باشید و شاید برخی از عقاید غلط در مورد صورت‌های فلکی را برطرف کرده باشید. اگر برخی از سوالات شما بی‌پاسخ مانده است، آن‌ها را از طریق شبکه‌های اجتماعی از ما بپرسید

بعدی
60امین سالگرد سفر به فضا
قبلی
فاصله‌های نجومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید